donderdag 9 november 2006

De rode vloed

De zelfverklaarde priester en katholiek Huub Oosterhuis kon het niet laten. Als Nederlander numero zoveel en zoveel maakt ook hij de vergelijking tussen het Nederlandse immigratiebeleid en de Tweede Wereldoorlog. Teveel tomaat tast het denken aan, net als teveel geestelijke gezangen.

De SP - de partij van "de tomaat" - is bezig met een opmars in Nederland. De rode vloed golft meer en meer over ons Lage Landje. Maar behalve de opmars van de Socialistische Partij richting de derde partij van Nederland, is in het denken van veel Nederlanders de rode vloed al eerder tot ver boven de tongriem gestegen. En dan doet een vergelijking tussen het beleid van Rita Verdonk en WO II het natuurlijk altijd goed.

Huub Oosterhuis, bekend van "de ver beneden peil-show" rond de begrafenis van Prins Claus, is behalve componist van geestelijke liedjes ook actief in de politiek: de linkse politiek. Al jaren roert hij zijn trom in kringen rond het Amsterdamse debatingcentrum "De Rode Hoed" en in de linkse straatkrant "Roodkoper"; sinds enige tijd is hij actief "on tour" voor de SP van Jan Marijnissen.

Nederland wordt steeds linkser en Huub wordt steeds gekker. De IND, de Immigratie en Naturalisatiedienst, vergelijkt Huub Oosterhuis met de collaborerende politie in de Tweede Wereldoorlog. Al eerder had de linkse politica Tineke Huizinga eenzelfde vergelijking gemaakt, maar na het winnende doelpunt bij het meisjesvoetbal moest en zou ook "priester" Oosterhuis een doelpunt scoren. En niets is zo makkelijk als de Tweede Wereldoorlog erbij te halen.

Het doel is bereikt: Verdonk zit op de kast en de parochie van Oosterhuis is in haar sas. Zonder over de consequenties na te denken. Want wat als iedere Nederlander handelt volgens het evangelie van Tineke en Huub? Namelijk dat iedereen al zijn bezittingen verkoopt om zoveel mogelijk Afrikanen en Chinezen hier naartoe te halen? Is de wereld dan beter en rechtvaardiger geworden?

Volgens de SP en de ChristenUnie wel. Dat onze maatschappij onder de toevloed van miljoenen gelukzoekers zal instorten, en dat onze beschaving zal verdwijnen is niet erg. Belangrijk is dat de dundrukliedbundels van evangelicale en progressieve snit wijdverspreid zullen raken onder de grote menigte verschoppelingen van deze aarde.

De grenzeloze barmhartigheid van de SP en geestverwanten is een gevaar voor ons land. Wanneer breekt het moment aan dat de massa ontevreden Nederlanders van socialistiese en gristelijke snit inziet dat ze deze politieke warhoofden beter links kunnen laten liggen?

Geen opmerkingen: