zaterdag 4 juli 2009

De enige drukkerij van Nederland

Nederland kent slechts één enkel bedrijf dat in staat is badhanddoeken te bedrukken voor een groot evenement. Gelooft u dat? Dan gelooft u ook de oprechte beweegredenen van de belagers van dit enkele bedrijf: Stichting Gay Sport Nijmegen. Drukkerij Konavo uit Nieuwe-Tonge weigert namelijk badhanddoeken te bedrukken voor deze stichting die "Gay Sport Nijmegen PINK Tournament 2009" organiseert. De badhanddoeken zouden dezelfde tekst moeten dragen. De drukker, de heer Koppenaal, wil geen teksten afdrukken die indruisen tegen zijn principes, en daar valt ook een promotietekst onder voor een homo-sporttoernooi. Dat is natuurlijk een groot probleem. De drukkerij had en heeft op haar website dan wel uitdrukkelijk staan dat men niet alles drukt - maar als je de enige drukker in het land bent, hebben grote evenementen een probleem als je als drukker weigert hun opdrachten aan te nemen. Dan kan het evenement niet doorgaan. Dat mag niet gebeuren, dus moet er een proces worden gevoerd om het bedrijf te dwingen deze opdracht aan te nemen. En de meeste mensen vallen natuurlijk de Gay-club bij. Tenminste: als men gelooft in de oprechte beweegredenen van de Stichting Gay Sport Nijmegen. Maar een normaal mens doet dat natuurlijk niet.

Een normaal mens gelooft niet dat het bedrijf in Nieuwe-Tonge het enige bedrijf is in Nederland - of zelfs in Europa - dat in staat is de badhanddoeken te bedrukken. Er is natuurlijk iets anders aan de hand. Bij het zoeken van een geschikt bedrijf kwam de organisatie van Stichting Gay Sport Nijmegen op de website van het betreffende bedrijf in Nieuwe-Tonge terecht, met de tekst: "Wij voorzien geen afbeeldingen en/of teksten: die God-onterend zijn; die (mogelijk) aanstootgevend (kunnen) zijn; voor activiteiten waar wij principieel niet achter kunnen staan." "Touché", moet men hebben gedacht. "We starten een proefproces - het geld ervoor krijgen ze toch van Plasterk cum suis die met miljoenen richting ons, gays, rondstrooien alsof de crisis iets is uit de sprookjesboeken van Kuyper en Colijn."

Dus deed de stichting melding van de weigering bij het Anti Discriminatie Bureau en zal ze een klacht indienen bij de Commissie Gelijke Behandeling (CGB). [1] Wat in Groot-Brittannië en delen van de VS al schering en inslag is, wil de homolobby ook in ons land doorvoeren. Dus via zogenaamde 'hate crime'-wetten mensen en bedrijven verplichten homo's en transseksuelen met al hun diensten ter wille te zijn. Zo niet, dan ga je jaren de gevangenis in.

De vraag is: waarom zou je als zaaleigenaar niet mogen weigeren een zaal te verhuren aan - pak 'm beet - de Nederlandse Volksunie? Het met vele miljoenen overheidsgeld gefinancierde Feyenoord-stadioncomplex mocht enige tijd terug toch ook weigeren accommodatie te verlenen aan een partij als de PVV? En dat vond links c.q. homominnend Nederland toch ook goed? Via het uitweggetje van de eventuele 'dreigende verstoring' van de 'openbare orde' zal men hier wel iets op verzinnen. Het resultaat zal wel zijn dat gebedsgenezingscampagnes en klokkengelui wel verboden mogen worden, en dat je mag weigeren zalen te verhuren aan rechtse en christelijke clubs, maar dat homo's geen strobreed in de weg mag worden gelegd.

Vandaar deze aanklacht. En er is altijd wel een gekke rechter te vinden die erin mee wil gaan. Of anders is er wel een andere sociaal-liberaal, bijvoorbeeld een leugenachtige D66'er die zich graag voor dit karretje wil laten spannen. De tijd van Stalinistische showprocessen is aangebroken. Het eerste barbertje dat moet hangen, woont 'toevallig' in Nieuwe-Tonge. Hoewel: toevallig? Wie dat gelooft, kan zijn hoofd meteen wel in de strop leggen.

[1] Bron: "Voor geen miljoen druk ik homotekst", in Reformatorisch Dagblad d.d. 3 juli 2009.

Geen opmerkingen: