dinsdag 13 maart 2007

ANTILLIAANSE WIJSHEID

Bonaire wil geen homohuwelijken sluiten. Sinds kort zijn de Antillen officieel Nederlandse gemeenten. Maar Bonaire wil een uitzondering in bijvoorbeeld het homohuwelijk. En volgens verontwaardigde Nederlandse politici mag dat niet.
In Zuid-Amerika denkt men over het algemeen iets anders over seksualiteit en constitutionele perversiteiten dan in ons werelddeel. En dat mag natuurlijk niet. Op slechts weinige punten zouden we iets kunnen leren van de Antillianen.

Dit is zo'n punt. Dat twee kerels of vrouwen elkaar altijddurende trouw beloven om elkaar daarna op een onhygiënische manier te besnuffelenen te befriemelen in hun eerste huwelijksnacht (na meestal vele andere nachten te hebben doorgebracht met "andersoortige relaties") is een regelrechte aanval op de fundamenten van onze menselijke beschaving; een beschaving van generatief denken, voorouderverering, en gemeenschapsvorming waarin natuurlijke eenheid en voortplanting samengaat met verbondenheid, cultuur economisch samenleven en rechtshandhaving.
Dat Antillianen daar nog iets van snappen mag een groot wonder heten. Door de Nederlandse slavenhandelarenpolitiek van gescheiden houden van mannen en vrouwen en een huwelijksverbod voor negroïden (om zo de handelswaarde niet te doen laten dalen) en de daaruit voortvloeiende cultuur van promiscuïteit en van eenoudergezinnen, stelt veel huwelijksleven op de Antillen niet zoveel voor.
Hoewel. Sinds de instortende huwelijksmoraal van ons land zijn de verschillen iets minder groot geworden. Wat wij er bij anderen ingeramd hebben, doen we nu zelf uit vrije wil. Met een homoseksueel toetje. En een trap na. Richting de Antillianen. Na deze mensen in de grond te hebben getrapt in het verleden, trappen we nu het restje beschaving eruit dat we er ooit instopten (hoewel, waarschijnlijk deden ze dat zelf).
Terwille van stadshomo's als Boris van der Ham van D66 en soortgelijke lieden als Halsema etc. etc. Waarom sluiten ze zich niet aan bij het Venezuela van Chavez? Dan schieten ze er moreel tenminste iets mee op.


Opmerking: ik heb het woord 'ontaarde' bij 'lieden als Halsema' verwijderd. Daarvoor weet ik te weinig van haar privé-levenssituatie.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Misschien geeft dit de Antillianen genoeg reden om écht onafhankelijk te willen worden ?

administrator zei

Ja, dat denk ik ook. Er zit natuurlijk enige ironie in mijn stukje. Enerzijds heb ik waardering voor hun ethiek - die gewoon Westers en universeel is, laat dat duidelijk zijn. Anderzijds heb ik liever dat de Antillianen geheel Antilliaans worden, zonder Nederlandse inmenging. Want al zijn veel van hun problemen historisch verklaarbaar, ik wil ze daarom nog niet in mijn eigen huis hebben.